Direct WhatsApp contact

een sterke zaailing kan zich beter weren en heeft een voorsprong op de rest..

Het is simpelweg een zeer verstandige keus om de zaailingen voor te groeien. Het is zeer vervelend wanneer je zaailing de eerste beste regenbui wegspoelt en je overnieuw kan beginnen? Daarnaast zal een voorgegroeide zaailing minder strekken en ontwikkelt deze zich vele malen sneller!

Wietzaden Ontkiemen Onder Lamp

Hoelang moet ik wietplanten voorgroeien?

Deze vraag is simpel te beantwoorden, hoelang je voor groeit des te weerbaarder je plant is en des te eerder deze in staat is om af te bloeien. Een zaailing kan na 7 dagen voorgroei al worden geplant, het is echter raadzaam dit pas te doen bij 14 dagen dan is deze namelijk een stuk sterker en is de kans groter dat zij overleeft. Het is mogelijk nog langer voor te groeien om de groeifase in te korten, de keus is aan jou!

Hoe kan ik wietplanten voorgroeien?

Buiten wietplanten/zaailingen voorgroeien

Wanneer je ervoor kiest om de zaailing voor te groeien onder zonlicht is dit een fluitje van een cent. Het enige wat je moet doen is de zaailing plaatsen op een plek waar het langst de zon schijnt en voilà, men is klaar. 

Mijn plantjes zijn lange dunne sprieten, wat nu? (Strekking)

  • Ondersteun de plantjes met satéprikkers
  • Graag de zaailing dieper in
  • Verplaats de zaailing naar waar de zon langer en meer schijnt

Een nadeel is dat bij buiten voorgroeien het niet mogelijk de zon dichter op de plantjes te zetten, je zult dus moeten werken met stokjes om te voorkomen dat de zaailingen omkiepen. Je kan ook de zaailing iets dieper in te graven zodat deze steviger in de grond staat. Strekking is een teken dat de plant te weinig licht krijgt, kijk of je een andere plek kan vinden waar meer & langer zonlicht schijnt.

Binnen wietplanten/zaailingen voorgroeien

Sommigen kiezen ervoor om binnen voor te groeien, hier is het namelijk makkelijker om factoren als temperatuur, luchtvochtigheid etc. te controleren en deze in stand te houden.

Stap 1 Keuze belichting

Er zijn meerdere mogelijkheden van soorten belichting die gebruikt kan worden: CFL, TL, TL Neon, Led, zelfs een spaarlampje is voldoende. Het verschil zit het in de lichtspreiding en de warmte die de lamp afstoot. Vaak is het beter om een lamp te gebruiken die weinig warmte afgifte heeft zodat deze korter op de zaailing kan worden geplaatst. Een korte afstand van lamp tot zaailing zal strekking voorkomen. Om een goede lichtspreiding te garanderen kan ervoor gekozen worden om reflecterende folie of kappen boven de lampen te hangen. Of simpelweg meer lampjes ophangen zodat je zeker weet dat de lichtspreiding prima is.

Leuk allemaal, die lampjes, maar wat is de beste verlichting?

Zaailingen groeien het beste onder TL verlichting met een lichtspectrum van 4000K tot 9000K, hoe hoger de K (Kelvin) hoe sneller de zaailing zich zal ontwikkelen. Secret Jardin TL Neon 9000K Deze verlichting is speciaal gemaakt voor het voorgroeien van zaailingen. Secret Jardin TL Neon is plug en play, men kan dus direct aan de gang. Een prima lichtspreiding en weinig warmte afgifte met het perfecte aantal K voor zaailingen, beter kan niet.

Time de verlichting op 18 uur licht, 6 uur donker.

Zorg ervoor dat wanneer de zaailingen 6 uur in het donker staan, zij ook daadwerkelijk in 100% donker staan, komt er een kleine hoeveelheid licht bij (dit hoeft maar een schijntje te zijn) krijgen de zaailingen stress, dit gaat ten koste van de ontwikkeling van de wietplant.

Na 2 weken is de cannabisplant sterk genoeg om overgepot te worden en verder te groeien.

Help mijn plantjes verbranden, help mijn plantjes strekken, wat nu?

Zorg dat de verlichting kort op de zaailingen staat, dit voorkomt dat de plant gaat strekken. Strekt de plant zich? Licht korter erop, verbrand de plant? Licht verder van de plant af. Een degelijke afstand is tussen de 15-25 centimeter.