Whatsapp ons
🌱 Nu 20% Korting - Korting wordt toegepast bij het AFREKENEN
Google beoordeling
4.8
Ontkiemgarantie
Gratis verzending
Vóór 16:30 besteld, direct verzonden!
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Aanbieding!

Purple Kush Zaden

Available Options

1 zaadje 6,95
3 zaadjes Oorspronkelijke prijs was: € 20,85.Huidige prijs is: € 17,85. Save 14.4%
5 zaadjes Oorspronkelijke prijs was: € 34,75.Huidige prijs is: € 24,75. Save 28.8%
10 zaadjes Oorspronkelijke prijs was: € 69,50.Huidige prijs is: € 39,50. Save 43.2%
🔒 Betaal veilig en gemakkelijk

100% Paarse indica power? Deze Purple Kush hakt er keihard in!

De Purple Kush (Hindu Kush x Purple Afghani) is een all time top 10 wietsoort in het uiterst bekende High Times Magazine.

Dit is niet zomaar, deze indica wietzaden zijn in staat een THC-gehalte te halen van wel 25%. Ervaar een intense lichamelijke high en maak je klaar voor: ontspanning, chill en een uiterst vrolijke bui. Ohja! De smaak komt overeen met haar kleuren, namelijk: druiven, wijn en snoepgoed

Paarse indica en makkelijk te kweken!

Voordelen van de Purple Kush wietzaden

  • Indica THC tot wel 25%
  • Chronische pijn killer
  • Unieke zoete smaak
  • Relax en verdovend
  • All time top 10
  • Gefeminiseerd

Extra informatie

Genetica

Hindu Kush x Purple Afghani

THC

CBD

Sativa/Indica

Oogstmaand

Bloeiperiode

Hoogte Binnen

Hoogte Buiten

Opbrengst Binnen

Opbrengst Buiten

Schimmelresistentie

Moeilijkheidsgraad

Effect

, , , , , , , , , ,

Medicinaal

, , , , ,

Smaak

, ,

Wat zijn Purple Kush zaden

Met haar 100% Californische indica genetica is deze paarse wiet net even iets anders dan de rest. Haar ouders Hindu Kush x Purple Afghani zijn namelijk beide indica landraces. De ouders van deze wiet is dus gecreëerd door de natuur zelf, een puurdere vorm van wietgenetica is er niet! Dit is dan ook de reden dat deze soort een 100% indica is, geen sativa genen te bekennen.

Vanwege de directe landrace genetica is het effect erg zuiver. Traditioneel wordt het herstellend vermogen van de Purple Kush ingezet voor: slapeloosheid, misselijkheid en chronische pijn. Het effect is lichamelijk intens en het THC-gehalte reikt tussen de 18 en 25%.

De Purple Kush is z'n goud soort die je niet snel meer terug ziet in de hedendaagse cannabismarkt. Wil je dus het authentieke indica effect ervaren, hoe deze door de natuur is ontstaan? Dat zit je bij deze wietzaden aan het juiste adres!

Purple Kush zaden kweken

Indica wietsoorten staan bekent om de beginnersvriendelijkheid. De plant heeft een korte bloeiperiode en neemt minder ruimte in beslag dan een sativa. Is de luchtvochtigheid in orde? Dan hoef je ook niet bang te zijn voor budrot. Bij een zomer met hier en daar een bui zal de Purple Kush altijd nog prima presteren.

Het is wel raadzaam de plant te beschutten wanneer de toppen compact worden (einde bloeifase).

Bloeiperiode Purple Kush zaden

Met een bloeiperiode van slechts 8 weken (binnen) is deze korter dan de gemiddelde wietsoort. Wil je snel oogsten? Dan is dit één van de soorten die binnen een mum van tijd geoogst kan worden.

Kweek je de PK buiten dan kan deze eind September geoogst worden.

Purple Kush binnen kweken

Bij binnenkweek is de ruimte vaak beperkt in hoogte en breedte. Het fijne aan deze strain is dat deze slechts 60 tot 80 centimeter hoog wordt. Deze wietsoort is één van de kleinere soorten en is dus ideaal bij beperkte hoogte.

Daarnaast groei de PK bushy en blijft compact. In een Sea of Green opstelling blijft overlapping beperkt en kan iedere plant voldoende licht energie opnemen.

Houdt luchtvochtigheid levels laag, met name bij het einde van de kweek. De toppen van de Purple Kush zijn namelijk erg compact, dit maakt de kans op schimmels hoger. Met een goede luchttoevoer kun je dit makkelijk voorkomen.

De geur van deze wietsoort is aanwezig maar niet penetrant, al met al zijn de Purple Kush zaden een goede keus voor binnenkweek.

Purple Kush zaden opbrengst binnenteelt

Voor een ervaren kweker is een score van 500 - 600 gram/m2 goed te doen. De beginner zou in principe in staat moeten zijn een opbrengst van 425 - 450 gram/m2 te moeten halen. Bedenk goed dat je de beste opbrengst enkel haalt bij ideale kweekomstandigheden.

Indica’s zoals de Purple Kush zijn prima geschikt om te toppen. Dit is dan ook één van de meest voorkomende trainingsmethode.

Purple Kush buiten kweek

Deze soort blijft laag bij de grond en is kleiner dan gemiddeld. In de buitenkweek kan de Purple Kush  80 tot 110 centimeter worden. Deze hoogte plaatst de PK in de klasse van klein - gemiddeld.

Door de lage structuur is de locatie van belang. Je wilt namelijk dat ook de bladeren die dicht bij de grond staan veel zonlicht krijgen. Zoek een zonnige plek met veel directe zonuren zodat alle bladeren goed belicht worden.

Het voordeel van de lage structuur is dat de Purple Kush niet zal niet snel boven de meeste schutting uitgroeit. Dit in combinatie met een niet al te sterke geur zal deze plant niet snel overlast veroorzaken.

De opbrengst bij buitenkweek is sterk afhankelijk van het weer en de potgrootte. Hoe meer volume beschikbaar is voor de wortels, hoe groter de plant, hoe hoger de opbrengst. In de volle grond is het mogelijk een opbrengst te halen van 300 - 500 gram per plant.

Als alles verloopt naar wens is de Purple Kush eind September al te oogsten, dit is vroeger dan de meeste foto periodieke wietplanten.

Purple Kush zaden opbrengst buitenkweek

Een goed verzorgde PK kan tot wel 400 - 550 gram wiet per plant opbrengen.

De bushy/compacte structuur is erg handig voor kweken met beperkte ruimte, al zul je in de buitenlucht niet snel te weinig ruimte hebben.

Hierdoor is het slim om LST-kweektechniek toe te passen en de plant te buigen zodat het bladerdek zo breed mogelijk wordt. Hierdoor kan het nog meer lichtenergie absorberen.

Smaak van de Purple Kush wiet

De smaak komt voort uit een mix van: aarde, zoet en (wijn)druiven.

Bij het inhaleren zul je als eerst de aardachtige aroma’s kunnen proeven en lichtelijk iets van zoetigheid. Naarmate de rook zich ontwikkelt komt er een druif/wijnachtige aroma vrij.

Hierdoor wordt de Purple Kush vaak geassocieerd als “wijn-wiet” en dit is niet raar in combinatie met de prachtige diepe paarse kleuren.

De zoetheid verzacht de ruwheid van de rook en is dus aangenaam in de keel. Al met al een unieke smaakervaring dat haar geliefd maakt binnen de cannabiscultuur.

Geur van de Purple Kush wiet

Een overweldigende zoete druifachtige geur met subtiele hints van aardse scherpte. In combinatie met de paarse kleur kan er een wijnachtige aroma herkent worden.

De geur is dus aanwezig maar wordt verrijkt door zoete aroma’s. Het geurprofiel is uniek en anders dan de meeste wietsoorten.

Effect van de Purple Kush wiet

Heerlijk relaxen na een lange werkdag en weer tot rust komen. Deze wiet verdoofd het lichaam waardoor je iedere spier in je lichaam kunt ontspannen. Het lichaam zal ook zwaar aan gaan voelen en kan resulteren in een zogenoemde couch-lock.

Daarnaast is de cerebrale high van euforische aard waardoor je een vrolijk gevoel krijgt, vaak gaat dit gepaard met lachbuien. Houd ook snacks bij de hand, het gevoel van honger wordt sterk gestimuleerd en je wilt natuurlijk niet onnodig honger gaan lijden.

Velen kiezen voor deze wiet omdat het het humeur sterk doet verbeteren, maar ook om de geest tot rust te krijgen net voor het naar bed gaan. Dit is dan ook de reden dat je deze wiet het best kan bewaren voor de nachtelijke uren.

Medicinaal potentieel Purple Kush

Door de indica achtergrond van deze wietsoort is het effect met name lichamelijk merkbaar. Hierdoor zou het een werking hebben bij fysieke klachten als: chronische pijn, eetlust en slapeloosheid

Het effect is mentaal minder merkbaar, maar toch zou het hulp kunnen bieden bij mentale klachten als: depressie, stress en angst.

Medicinaal # Effect #
Pijn 10 Relax 10
Eetlust 10 Ontspanning 10
Slapeloosheid 8 Euforisch 8
Stress 8 Vrolijk 8
Depressie 8 Slaperig 8

Let op: dit is geen medisch advies, de informatie hierboven is gebaseerd op gebruikerservaringen. Hy-Seeds spoort op geen enkele wijze aan om cannabis (medicinaal) te consumeren.

Veelgestelde vragen over de Purple Kush

Waar is Purple Kush goed voor?

Wanneer je opzoek bent naar wietsoort met een sterk lichamelijk effect dan is de Purple Kush de wietsoort voor jou.

De 100% indica genetica zorgt voor een lichamelijk stoned effect wat zorgt voor verdoving van het lichaam. Dit kan goed helpen bij bijvoorbeeld chronische pijnen en slapeloosheid.

Hoe sterk is de Purple Kush?

Met een THC-gehalte van 18 tot 25% is kan deze wietsoort geclassificeerd worden als “erg sterk”.

Is Purple Kush altijd paars?

Dit is afhankelijk van het fenotype. Kort gezegd: de purple kush hoeft niet altijd volledig paars te zijn. Deze wietsoort komt ook voor als “half paars” of zelfs groen. Ook de temperatuur waaronder wordt gekweekt speelt hierin een grote rol.

Zorgt de Purple Kush voor een ‘high’?

Ja, door de psychoactieve stof THC in deze wiet zal je een vorm van ‘high’ ervaren.

De termen ‘high’ en ‘stoned’ worden vaak door elkaar gebruikt. Het effect van de PK slaat voornamelijk terug op het lichaam. Hierdoor wordt het effect eerder omschreven als ‘stoned’.

Hoe groot wordt de Purple Kush?

Indoor wordt deze gemiddeld tussen de 60 - 80 centimeter. In de buitenteelt 80 tot 110 centimeter.

Indoor dus makkelijk te kweken bij beperkte ruimte en outdoor zal ze niet snel zorgen voor overlast (ook in combinatie met een minder penetrante geur).

Gerelateerde producten

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram