Whatsapp ons
🌱 Nu 20% Korting - Korting wordt toegepast bij het AFREKENEN
Google beoordeling
4.8
Ontkiemgarantie
Gratis verzending
Vóór 16:30 besteld, direct verzonden!
0
 0,00 0 artikelen

Geen producten in de winkelwagen.

Wat zijn gefeminiseerde wietzaden?

Wat zijn gefeminiseerde wietzaadjes nu precies? Om hier achter te komen is een korte biologieles nodig, geen paniek het is eigenlijk heel simpel!

Om goed te begrijpen waar gefeminiseerde zaden vandaan komen is het belangrijk om te weten hoe de natuur zelf de zaadjes produceert. In dit artikel vertellen we kort hoe de natuurlijke bestuiving eraan toegaat en hoe gefeminiseerde zaadjes op de aarde worden gezet door middel van colloïdaal zilver

Wat Zijn Gefeminiseerde Zaden

Wat zijn gefeminiseerde cannabiszaden?

Gefeminiseerde zaden komen voort uit een cannabisplant waarbij een kleine genetische aanpassing is gedaan, zodat deze wietplant enkel in staat is om vrouwelijke zaden te produceren

De natuurlijke wijze. Normaal gesproken komen zaden voort uit kruisbestuiving, dit houdt in dat er een mannelijke cannabisplant wordt gekruist metdoor een vrouwelijke cannabisplant. Wanneer een mannelijke plant een vrouwelijke plant bestuift kan deze echter X- of Y-Chromosomen afgeven, de zaden kunnen dus mannelijk of vrouwelijk zijn.

Gefeminiseerde wijze. Om ervoor te zorgen dat wietzaadjes enkel vrouwelijke wietplanten produceren wordt er gebruik gemaakt van colloïdaal zilver. Colloïdaal zilver zorgt ervoor dat de vrouwelijke plant een hermafrodiet wordt. Een plant die hermafrodiet heeft zowel de mannelijke als vrouwelijke organen, dit maakt het mogelijk voor de plant om zichzelf te bestuiven en zaden te produceren. Wanneer een vrouwelijke plant omgetoverd wordt tot een hermafrodiet door gebruik te maken van colloïdaal zilver kan zij enkel X-chromosomen produceren. Hierdoor is het voor de gefeminiseerde plant enkel mogelijk om vrouwelijke zaden te produceren en dit vinden wij kwekers fantastisch!

Voordelen van gefeminiseerde zaden cannabis zaden

Zelfde genetica. Doordat de wietplant nu instaat is zichzelf te bestuiven (hermafrodiet) zal het ook enkel zijn eigen genetica kunnen doorgeven, dit zorgt ervoor dat alle zaadjes van 1 plant een vrijwel identieke genetica hebben. Dit zorgt ervoor dat wij stabiliteit kunnen waarborgen binnen onze zaden batches!

Men hoeft niet te selecteren. Wanneer men regulier zaad zou hebben (zaden die mannelijk en vrouwelijk zijn) zouden zij ervoor moeten zorgen dat de mannelijke wietplanten tijdig verwijderd moeten worden om te voorkomen dat er zaad terecht komt toppen. Zaden in de wiettopen? Een nachtmerrie voor mening roker, maar ook kweker!

Vrouwelijke plant produceert veel meer cannabioden. Een vrouwelijke cannabisplant produceert simpelweg veel meer THC, CBD en CBN de werkzame cannabioden

Waarom produceert mijn wietplant zaden ondanks dat ik gebruik maak van gefeminiseerd zaad?

Pech: Hoewel de kans dat een gefeminiseerd zaadje een vrouwelijke wietplant produceert 99,9% is, bestaat er een kleine kans dat het toch een hermafrodiet wordt. Een hermafrodiete wietplant heeft zowel mannelijke als vrouwelijke eigenschappen, waardoor deze in staat is stuifmeel te produceren en zichzelf en andere nabijgelegen planten te bestuiven. Het is dus belangrijk om altijd goed op te letten of je geen hermafrodiete wietplant hebt. Als je er een tegenkomt, is het van groot belang deze direct te verwijderen om te voorkomen dat andere planten in de buurt worden bestoven en ook zaden produceren.

Stress: Vrouwelijke wietplanten kunnen hermafrodiet worden door stressfactoren. Dit gebeurt omdat het overlevingsmechanisme van de plant wordt geactiveerd, waardoor zelfbestuiving en zaadproductie plaatsvinden om het voortbestaan van de plant te waarborgen.

Stress kan veroorzaakt worden door verschillende factoren zoals:

  • Temperatuur stress (hitte of kou)
  • Lichtstress (te veel of te weinig licht)
  • Luchtvochtigheid stress (te hoog of te laag)
  • Overbewatering en onderbewatering
  • Overbemesting en onderbemesting
  • Wortelschimmels,
  • pH-stress
  • Weefselschade (stress door bv. snoeien van de plant)
  • Verkeerd kweekmedium

Stuifmeel van andere planten/wietplanten binnen de omgeving: Stuifmeel is zeer klein en moeilijk waarneembaar met het oog. Het kan zelfs zo zijn dat stuifmeel van een plant die wel 2 kilometer verderop staat overwaait en hierdoor jouw wietplant bevrucht. Ook hierdoor kan een wietplant opeens zaadjes produceren. Dit fenomeen wordt ook wel kruisbestuiving genoemd. Let op: dit kan ook gebeuren als bijvoorbeeld pollen of stuifmeel op werkapparatuur terecht is gekomen tijdens het verwijderen van een andere plant.

Wanneer ontstaat er een hermafrodiet bij cannabisplanten?

Een hermafrodiet kan zich zelden tijdens de groeifase vormen, maar komt meestal voor aan het begin of tegen het einde van de bloeifase. In de meeste gevallen gebeurt dit echter pas wanneer de wietplant stress ervaart. Het is daarom belangrijk om gedurende de gehele levenscyclus van de wietplant regelmatig te controleren op hermafrodiete planten en deze tijdig te verwijderen om bestuiving en zaadproductie te voorkomen.

Hoe ga je het beste om met hermafrodiete cannabisplanten?

Het is het beste om preventieve maatregelen te nemen en regelmatig te controleren op hermafrodiete planten, zodat je ze snel kunt identificeren en verwijderen. Als je een hermafrodiete plant ontdekt, is het belangrijk om deze direct te isoleren. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld de plant te bedekken met een zak en deze vervolgens voorzichtig en langzaam te verwijderen en weg te brengen van andere wietplanten. Stuifmeel is zeer vluchtig en kan door wind gemakkelijk andere planten bestuiven, ben dus uiterst voorzicht bij het verwijderen van de hermafrodiete wietplant. Zorg er ook voor dat je schoon gereedschap gebruikt dat je niet opnieuw zult gebruiken om te voorkomen dat je andere planten per ongeluk bestuift. Het is beter om voorzichtig te zijn en het risico van verdere bestuiving te minimaliseren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram